Onze diensten

De diensten van Occure

Met een deskundig team aan professionals biedt Occure organisaties advies, begeleiding en ondersteuning bij alle arbeids- en organisatiegerelateerde vragen op het gebied van verzuim en preventie.

Bedrijfsartsen

Met een breed netwerk aan eigen artsen en zelfstandige bedrijfsartsen is Occure altijd snel inzetbaar voor advies en begeleiding. Onze bedrijfsartsen hebben daarbij niet alleen oog voor het ziektetraject maar ook voor preventie. Ze zijn daarin graag sparringpartner voor de organisatie.

De deskundige bedrijfsartsen van Occure werken met fysieke en online consulten, zowel op de locatie van de klant als op onze eigen locaties. In samenwerking met de praktijkondersteuner zorgen zij ervoor dat de medewerker en de organisatie snel en effectief geholpen worden. Persoonlijke bereikbaarheid en ruimte voor overleg horen daar absoluut bij.

Casemanagement

Een goed re-integratietraject is onmisbaar in het verzuimproces. Niet iedere organisatie heeft daarvoor de kennis in huis. Met casemanagement neemt Occure deze stap in de verzuimbegeleiding graag uit handen.

Onze deskundige en betrokken casemanagers werken met de medewerker en de leidinggevenden aan een gezonde en duurzame terugkeer naar de werkvloer. Samen stellen ze een plan op waar alle partijen vertrouwen in hebben. De casemanager zorgt ervoor dat de medewerker bij iedere stap de begeleiding krijgt die hij of zij nodig heeft.

Vertrouwenspersonen

Een gezonde organisatie is een veilige organisatie. Medewerkers kunnen tegen situaties aan lopen waarin ze behoefte hebben aan een gesprek dat geheel in vertrouwen kan plaatsvinden. Bij ongewenst gedrag of misstanden op de werkvloer hebben medewerkers recht op een veilig luisterend oor.

Occure werkt met gecertificeerde en ervaren vertrouwenspersonen. Ze ondersteunen de medewerker met onafhankelijk en deskundig advies en kunnen organisaties helpen hun werkomgeving veiliger te maken.

PAGO & PMO

Een gezonde organisatie vraagt aandacht. Occure ondersteunt de organisatie en de medewerkers met periodieke en preventieve onderzoeken die de medewerkers duurzaam inzetbaar houden. 

Zo richten we ons met het Periodiek ArbeidsGezondheidskundig Onderzoek (PAGO) op mogelijke gezondheidsproblemen die het gevolg zijn van bekende werkgerelateerde risico’s. Het is een verplicht onderzoek dat aansluit op de bevindingen uit de RI&E.

Daarnaast bieden wij een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aan. In dit vrijwillige, aanvullende onderzoek kijken we verder dan alleen de gezondheidsrisico’s door werk. Met advies op maat werken we met de medewerker aan zijn of haar inzetbaarheid.

Organisatieadvies

Een onderbouwd en doordacht beleid op het gebied van gezondheid en welzijn is onmisbaar om grip te krijgen op het verzuim binnen de organisatie. Preventie speelt daar een belangrijke rol in.

Occure werkt samen met deskundige arbeids- en organisatieadviseurs die op zoek gaan naar de knelpunten. Met een passend plan leggen zij samen met de organisatie de basis voor een duurzaam verzuimbeleid.

Advies bij alle arbogerelateerde vragen

Occure adviseert organisaties bij iedere arbogerelateerde vraag. Een Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E), een Plan van Aanpak, een keuring of iedere andere vraag op het gebied van gezondheid en organisatie: wij staan met ons eigen team én een breed netwerk aan kwalitatieve professionals klaar om deskundig advies en begeleiding te geven.

Ons netwerk omvat alle mogelijke disciplines, zoals arbeidsdeskundigen, bedrijfsmaatschappelijk werkers, bedrijfsverpleegkundigen, organisatieadviseurs, arbeidshygiënisten, veiligheidsdeskundigen, ergonomen, vertrouwenspersonen en P&O-adviseurs. We werken graag samen met de deskundigen uit ons netwerk of verwijzen je door.

Trainingen en workshops voor bedrijven

Occure versterkt organisaties graag in hun verzuim- en preventiebeleid. Kennis delen is daar een belangrijk onderdeel van. Daarom geven wij trainingen en workshops aan leidinggevenden, HR-medewerkers en andere betrokkenen in het verzuimproces.

Ook hier leveren wij graag maatwerk, altijd afgestemd op de vraag en de organisatie. Enkele voorbeelden van trainingen zijn trainingen over de Wet verbetering Poortwachter, Hoe voer ik een verzuimgesprek, Hoe herken ik psychisch verzuim en Communicatie voor leidinggevenden.

Kunnen wij je helpen?

Ons team staat voor je klaar. Wij zijn altijd goed bereikbaar via mail of telefoon.