Nascholing Curaçao

Werk in uitvoering! Werken aan duurzame inzetbaarheid

Een nascholing in Curaçao voor bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen en alle professionals die zich bezig houden met duurzame inzetbaarheid; 30 september t/m 3 oktober 2024.

Inclusief voorbereidende bijeenkomst en afsluitende bijeenkomst is deze cursus voor bedrijfsartsen geaccrediteerd met 28 punten!!

Download hier de brochure!

Introductie nascholing

In onze nascholing op het mooie Caribische eiland Curaçao van 30 september tot en met 3 oktober 2024 vragen wij een aantal sprekers hoe zij in hun veelal lokale organisaties vorm geven aan het thema duurzame inzetbaarheid.

Deze vierdaagse nascholing is bedoeld voor bedrijfsartsen afkomstig uit Nederland en het Caribisch gebied en zal iedere deelnemer veel nieuwe inzichten geven!

Inhoud van de cursus

Deze nascholing heeft als thema “Werk in uitvoering! Werken aan duurzame inzetbaarheid”. In deze cursus geven een aantal kundige sprekers een presentatie over de invulling van dit thema binnen hun justitiële en hulpverlenende organisaties. Beroepsduikers zullen tevens een presentatie geven over de uitdagingen die zij tegenkomen in de uitoefening van hun vak.

Een van de hoofdsprekers is commandant bij de Veiligheidsdienst Zuidoost Brabant, Toon van den Broek. In samenwerking met het brandweercorps te Curaçao zal hij een en ander presenteren rondom het thema “duurzame inzetbaarheid”.

We zullen een aantal werkplekken bezoeken en mogen bij de brandweer deelnemen aan een brandweeroefening. 

Wat komt er tijdens de nascholing aan bod?

  • Hulpverlening tijdens pandemie en overige onvoorziene/ schokkende gebeurtenissen
  • Mentale weerbaarheid en veerkracht van de hulpverlener in verslavingszorg, ambulancezorg, gevangeniswezen,  brandweer
  • Fysieke belasting van het vak in relatie tot gezondheid, fitheid en inzetbaarheid van de hulpverlener en offshore duiker
  • Agressie en geweld tegen hulpverleners en de impact daarvan

Deelnemende organisaties

Tijdens de cursus maken wij kennis met de volgende instanties:

Korps Politie Curaçao

De korpschef van de Politie Curaçao is uitgenodigd om ons verhalend mee te nemen in de dagelijkse praktijk op het eiland.

Koraal Specht Gevangenis

We bezoeken de Koraal Specht Gevangenis. Koraal Specht is een wijk van Willemstad, Curaçao. Het bevindt zich in het zuiden van de stad langs de kust. Koraal Specht is een wijk van uitersten. Het noorden is een achterstandswijk. In het oosten bevindt zich de enige gevangenis van het land en een vuilnisbelt. De omstandigheden zijn zwaar voor de gevangenen, maar ook voor de medewerkers zelf. Hoe zorgen zij ervoor dat zij duurzaam inzetbaar blijven?

Ambulancedienst Curaçao 

Door middel van een casus naar aanleiding van een geweldsincident voorgevallen in Nederland krijgen we een inkijkje in de emotionele belasting die dit werk met zich meebrengt. Als mooie aanvulling hebben we de ambulancedienst Curaçao gevraagd ons mee te nemen in hun dagelijkse praktijk op het eiland en bezoeken we de meldpost.

Brandweer Curaçao

Voor deze nascholing verzorgt de brandweer samen met Toon van den Broek, onze hoofddocent, een enerverende oefening die ons laat ervaren hoe het is om onder fysiek en mentaal belastende omstandigheden te moeten werken.

Caribbean sea diver

Twee gedreven offshore duikers zullen uitgebreid vertellen over hun professionele werkzaamheden bij het onderhoud van schepen. Het betreft een job waarbij zij urenlang solo onderwater verblijven en werken met zware apparatuur. 

Met spectaculair filmmateriaal geven zij een inkijkje in hun werkzaamheden. Tevens zullen we hun werklocatie in de haven bezoeken, waar al het materiaal waarmee zij werken voor handen is, en zullen we een tocht op hun boot door de haven maken. 

Over de organisator en docenten

De reis wordt georganiseerd door Occure en staat onder leiding van bedrijfsarts en oprichter van Occure Jos Blaauwhof. Occure staat voor een optimale productiviteit van werknemers. Gezond management en oog voor preventie spelen daarbij een belangrijke rol. Occure biedt, naast de inzet van diverse arbospecialisten op de arbomarkt, nascholingen aan, waaronder de reeds erg succesvolle nascholingen in Zuid-Afrika en Cuba.

Carlita Rossou is reeds vele jaren werkzaam als zelfstandig gevestigd bedrijfsarts en heeft al meerdere malen met Bonbini trainingen een geaccrediteerde nascholing op Curaçao georganiseerd. Daarnaast heeft zij samen met Occure de nascholing in Zuid-Afrika vormgegeven en heeft daar als cursusleiding geacteerd.

Toon van den Broek is commandant bij de Veiligheidsdienst Zuidoost Brabant. Hij kent de hulpverlening vanuit verschillende hoedanigheden. Naast diverse praktijkfuncties bij brandweer en penitentiaire inrichtingen heeft Toon beleid ontwikkeld binnen deze organisaties. Het sinds enige jaren ingevoerde Periodiek Preventief Medisch Onderzoek binnen de brandweerorganisatie is een van de projecten waarin hij als lid van de projectgroep heeft geacteerd. Net als bij het ontwikkelen van Gijzelingsbeleid binnen justitiële inrichtingen.

Kosten van de reis

Cursus

inclusief welkomsborrel, 4 x lunch en borrel met diner op dag 4.

€ 2.550,-

Vluchten

Zelf te boeken of op verzoek te organiseren door Occure. € 750,- / € 950,-

De genoemde tarieven zijn per persoon en exclusief BTW.

Overige kosten

Verblijf

In overleg met Occure kan het verblijf in het Avila Beach Hotel in Willemstad georganiseerd worden. Wij adviseren de cursisten zelf een auto te huren zodat zij zelfstandig het eiland verder kunnen verkennen. Dit is zeker de moeite waard! Voor tips omtrent de huur en het verkeer op het eiland kun je met ons contact opnemen. De cursusactiviteiten zelf vinden in Willemstad plaats.

Extra activiteiten

Naast het cursusprogramma kunnen wij nog andere activiteiten organiseren zoals een rondleiding in Punda en Kura Hulanda, een lobsteravond op landhuis Brakkeput meimei, een snorkelles en/of proefduik onder leiding van een deskundige duikschool, een boottocht naar Klein Curaçao met barbecue en de mogelijkheid tot snorkelen, etc. Aan deze extra activiteiten kunnen ook de partners van de cursisten deelnemen.

Deze overige kosten bepalen wij bij definitieve inschrijving van de deelnemers. Wij zullen zo gunstig mogelijk inkopen om de beste tarieven te realiseren. 

Lees de brochure voor meer informatie!

Voor aanmelden of vragen: info@occure.nl