Algemene header afbeelding

Elisa Rijk nieuwe operationeel directeur Occure

Leestijd icoon

Occure

Klok icoon

Leestijd: 5 minuten

Deel dit artikel:

Jos Blaauwhof, oprichter en operationeel directeur van Occure, doet een stapje terug in het dagelijks management. Elisa Rijk heeft hem per 1 april 2023 opgevolgd als operationeel directeur. Een terugblik én vooruitblik met Jos en Elisa.

Jos, jij bent in 2004 gestart met Occure. Hoe heeft het bedrijf zich in die periode ontwikkeld?
“Voor ik Occure oprichtte werkte ik bij een grote arbodienst in de directie. Mooie organisatie, groot kantoor. Maar ik merkte dat de lijnen naar de klant steeds langer werden. Terwijl de klant in de basis gewoon een deskundige bedrijfsarts wilde en een goede dienstverlening.

Dat werd de missie van Occure: het realiseren van een kwalitatieve arbodienstverlening waarin de lijnen kort waren. In de uitvoering hebben we ons gericht op het opbouwen van een netwerk van goede bedrijfsartsen, met daaromheen een flexibele schil van ondersteunende diensten. Door actief te netwerken vormde ik een mooie club van zelfstandig bedrijfsartsen. Zo is Occure gestart.  

Onze speerpunten zijn altijd kwaliteit en korte lijnen gebleven. In de huidige markt willen we graag meer uitdragen wie wij als Occure zijn. Naar de klant maar ook binnen het bedrijf willen we de verbinding versterken. Daarom hebben we ons team door het land heen uitgebreid vaste bedrijfsartsen in loondienst. Elisa was 3 jaar geleden de eerste van die vaste kern.”

Elisa, hoe ben jij in contact gekomen met Jos en Occure?
“Een collega-bedrijfsarts bracht ons in contact. Ik werkte al jaren als bedrijfsarts bij arbodiensten en had de wens om door te groeien, om breder te denken dan puur als arts. Sparren met organisaties vind ik eigenlijk het leukste deel van het vak. In andere organisaties kwam ik daar eigenlijk niet verder in. Er waren wel volop ideeën en plannen, daar werkte ik ook actief aan mee, maar in de praktijk kwamen we eigenlijk niet verder. Ik wilde doorpakken.

Toen ik Jos ontmoette hadden we een hele goede klik en dezelfde visie op ons vak. Occure is een kleinere organisatie met korte lijnen, waarin je echt stappen kunt zetten met elkaar. Die voortrekkersrol past mij heel goed.”

Jos, wat maakt Elisa voor jou een goede opvolger?
“Elisa heeft een enorme drive. De eerste keer dat ik haar ontmoette gaf ze meteen aan dat ze de ambitie had om naast haar werk als bedrijfsarts een managementrol in te vullen. Ze past ook heel goed bij onze organisatie. Ze heeft veel draagvlak binnen het team en naar onze klanten toe. Daarbij zit er ook nog eens 30 jaar leeftijdsverschil tussen ons en brengt ze frisse ideeën met zich mee.”

Elisa, wat brengt de toekomst wat jou betreft voor Occure?
“Ik wil het Occure-gevoel nog meer gaan uitstralen. Plezier kunnen hebben in je werk, kwaliteit leveren, zelfstandig en met verantwoordelijkheidsgevoel werken, samen dingen willen bereiken. Dat geldt binnen het team, maar ook in de samenwerking met de klant.

Preventief werken is daar een onderdeel van. Daar zijn we al mee bezig, maar dat willen we graag uitbouwen. We worden ingezet op verzuim, maar verzuim wordt wel ergens door veroorzaakt. Met een brede inzet van specialisten willen we meer organisatieadvies geven en actief meedenken over preventie.

Ook willen we binnen Occure artsen zelf goed kunnen opleiden. Er zijn steeds meer zij-instromers uit het medisch veld die bedrijfsarts willen worden. Als opleidingsinstituut kunnen we deze mensen zelf goed begeleiden en de kwaliteit van onze dienstverlening waarborgen. Met de juiste opleiders en de benodigde certificering kunnen we deze kans benutten.”

Jos Blaauwhof blijft aan als adviseur en sparringpartner van Elisa.